Synergie is méér dan energie !

Samenstelling van de Synergie-mix

De Synergie-mix is uiterst zorgvuldig samengesteld om je energiepeil hoog te houden met een lange verzadigingstijd.
De hoofdrolspeler van de Synergie-mix is het gemakkelijk verteerbare graan spelt in combinatie met pompoenpitten, zonnebloempitten en lijnzaad en de chiavariant.


belangrijkste troef
het is lekker!

Weet wat je eet

De 2 varianten: Synergie Original en Synergie Chia zijn gelijkwaardig qua voedingsstoffen. Het is enkel de textuur die verschilt. Jonge ouders vinden de CHiA variant een ideaal startersbrood voor hun kleintjes wegens de zeer fijnere structuur van chiazaad en de lichtere kleur van het brood. SYNERGIE ORIGINAL bevat spelt, lijnzaad, pompoenpitten en zonnebloempitten. SYNERGIE CHIA bevat spelt, lijnzaad en chia.

Weet waarom je Synergie eet

agnieszka-boeske-354851-unsplash

Het Synergie-brood bevat een hoog vezelgehalte en lijnzaad waar je darmen om zullen juichen wegens de reinigende werking en het voorkomen van obstipatie. ( 7,1 gram per 100gram)

jakob-owens-209002-unsplash

Het Synergie-brood geeft je met minder brood een langdurig verzadigd gevoel. Dit betekent voor jou méér energie om je doelen waar te maken en minder kcal die kunnen worden omgezet tot vet.

gardie-design-social-media-marketing-563667-unsplash

Het Synergie-brood nodigt uit tot kauwen wat echt de bedoeling is. De vertering van koolhydraten begint (in tegenstelling tot eiwitten en vetten) al in de mond. Er is maximale aandacht besteed aan de textuur van de 2 Synergievarianten.

erik-jan-leusink-124268-unsplash

Het Synergie-brood veroorzaakt geen pieken in je bloedsuikerspiegel vanwege de trage koolhydraten, het hoog vezelgehalte en de goede vetten via de zaden en pitten.

Marc

Het Synergie-brood is ook ideaal voor sportmensen wegens comfortabele vertering.

foto-16

Het Synergie-brood combineert goed met groenten door zijn zachte en nootachtige smaak. Het is makkelijk mee te nemen.

Een goed gevoel begint met
een goede gezondheid !

Chia

Chia

Uit overlevering blijkt dat chiazaden al onderdeel uitmaakten van het voedselpatroon van de Azteken en Maya’s.
Het wordt nog steeds door veel volkeren in Midden- en Zuid-Amerika gebruikt als voedsel en als medicijn. Door de bijzondere eigenschappen en de hoge energiewaarde had chiazaad vroeger een hogere status dan goud. Krijgers van de Azteken kregen chiazaden mee om er zeker van te zijn dat ze een ‘energieboost’ hadden tijdens de lange afstanden die ze moesten afleggen.

Enzymen

Enzymen

Het speeksel bevat een enzym dat noodzakelijk is om koolhydraten optimaal af te breken. De maag bevat geen enzymen die inwerken op koolhydraten. Pas in de dunne darm gaat de vertering van koolhydraten verder. Voor een goede vertering, een stabiele bloedsuiker en gewichtsregulering is het belangrijk om kauwbare koolhydraten te eten. Door het kauwen en de slikreflex wordt het verzadigingscentrum geactiveerd. Koolhydraten moeten dus gekauwd worden voor een optimale vertering. De spijsvertering van eiwit begint pas in de maag . De vertering van vet begint pas in de dunne darm.

Vind je Synergie-bakker in de buurt

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.