Synergie Original

Het belangrijkste bestanddeel van het Synergiebrood is Spelt

SynergieOriginal_Tuete_B kopie

Deze graansoort is van nature allergisch aan kunstmest en pesticiden, dus van nature een zeer zuiver graan. Deze zuivere vorm heeft het grote voordeel dat het meer nog dan andere granen een zeer hoog gehalte bevat aan mineralen en vitaminen. Zij geven een gezondheidsboost aan je lichaam en bepalen je energie en de goede werking van heel je systeem.

Daarenboven bevat spelt veel minder fytine zuur dan de andere granen.

Fytine zuur maakt een onoplosbare verbinding met calcium, ijzer, zink, magnesium en koper, waardoor je deze mineralen niet kan opnemen.

Daarnaast bevat spelt essentiële vetzuren en aminozuren. Je krijgt zo een evenwichtig brood dat niet te veel invloed heeft op je suikerspiegel. Je voelt jelanger verzadigd en je hebt geen last van suikerdips.

Drie juweeltjes van zaden en pitten!

Pompoenpitten

Pompoenpitten

Ware schatkisten van
mineralen en vitaminen

Zonnebloempitten

Zonnebloempitten

rijk aan vezels en onverzadigde vetzuren
ter bevordering van je verzadiging

Lijnzaad

Lijnzaad

Lijnzaad is een super plantaardige
bron van Omega 3 vetzuren

Geen keukenzout

Omdat 90% van de bevolking in België kampt met een jodium tekort, bevat het Synergiebrood jodiumzout in plaats van gewoon zout. Jodium bepaalt de goede aanmaak van hormonen in je schildklier, het bevordert je vetverbranding, houdt je huid intact en versterkt je immuunsysteem.

Minimale tarwegluten

Belangrijk om weten is dat het brood slechts 1,7% tarwegluten bevat (dat is een eiwitfractie die helaas meer en meer mensen niet kunnen afbreken in de darmen). Dit percentage is zeer laag en spaart de energie van je darmen.

Minder is méér!

100% garantie dat het Synergiebrood geen kleurstoffen, geen verbeteraars, geen overbodige vetstoffen of toegevoegde suikers bevat.

Ingrediënten

Spelt

Spelt

Spelt is een van de oudste graansoorten. En hoewel het jaren een ‘vergeten’ graansoort is geweest, is het nu aan zijn opmars bezig omwille van de talloze voordelen voor de gezondheid. Ik som ze graag even voor je op:
De speltkorrels worden omhuld door vele, stevige vliezen (kaf) die de kern of korrel op een natuurlijke manier beschermen. Spelt stelt weinig eisen aan de bodem en gedijt in bijna elk klimaat. Dat zijn enkele redenen waarom het graan niet vatbaar is voor chemische sproeistoffen of kunstmest. Vandaar dat spelt een biologisch graan wordt genoemd. Het is dus niet alleen goed voor de mens , maar ook voor het milieu!
Maar er zijn nog meer redenen om spelt te eten! Spelt is makkelijk verteerbaar, en een goede bron van vitaminen E, B, foliumzuur en van mineralen als ijzer, magnesium en fosfor. Dit graan heeft ook een positiever effect op de bloedsuikerspiegel, en op je gewicht, dan tarwe en de meeste andere graansoorten. Het is trouwens de enige graansoort die niet verzurend werkt in je lichaam. En niet te vergeten; het heeft een lekkere, zachte smaak.

Vezels

Vezels

De synergie-sandwich is zeer vezelrijk! Dat is goed nieuws, want dankzij de ‘bewerkte’ en geraffineerde voedingsmiddelen die we eten, krijgen we over het algemeen veel te weinig vezels binnen!
Vezelrijke voeding is belangrijk voor je gezondheid, ze helpt typische welvaartsziekten zoals overgewicht, suikerziekte type 2, hart-en bloedvatenproblemen, hoge cholesterol en allerlei kankers zoals darmkanker voorkomen. En naast het proper houden van je darmen en een stabiele bloedsuikerspiegel (belangrijk voor je humeur en je gezondheid) zorgen vezels dat je je langer en beter verzadigd voelt! Daardoor eet je minder, en krijg je dus ook minder calorieën binnen.
Vitaminen, mineralen en spoorelementen spelen een onontbeerlijke rol in allerlei biologische en biochemische processen in ons lichaam. De synergiesandwich zit boordevol pitten en zaden die topleveranciers zijn van deze voedingsstoffen!

Pompoenpitten

Pompoenpitten

Ik ben een fan van pompoenpitten. Ze hebben niet alleen een exquise smaak, maar het zijn ook minischatkistjes vol juweeltjes van mineralen en vitaminen als magnesium, fosfor, koper, kalium, niacine, foliumzuur, B-vitaminen en vitamine E! Allemaal toppers die bijdragen aan een goede stofwisseling en een gezond en energiek lichaam! Pompoenpitten zijn al eeuwen gekend om hun vochtafdrijvende en andere geneeskrachtige eigenschappen. Oosterse en Indiase genezers gebruikten ze bij prostaatklachten, impotentieklachten, incontinentie en bij allerlei vrouwenkwaaltjes! Pompoenpitten bevatten veel zink en magnesium, dat is waaraan ze hun ‘naam en faam’ als opwekkers van geslachtsdrift of libido te danken hebben.

Zonnebloempitten

Zonnebloempitten

Zonnebloemen zijn één van mijn favoriete bloemen. Ze maken me blij! En dat is niet in het minst omdat ze geweldige zaadjes in hun hart dragen! Ik kan enorm van hun pittige, nootachtige smaak genieten, en genieten doe ik voluit omdat ik weet dat ze echt iets bijdragen tot mijn gezondheid! Zonnebloempitjes geven je de energie die zij van de zon ‘lenen’, gewoon terug! Ze zijn ook vezelrijk, maar hun strafste wapen voor jouw gezondheid is ongetwijfeld hun hoge gehalte aan onverzadigde vetzuren! Die zijn enorm gunstig voor je hart en bloedvaten, je huid en voor je hersenen. Maar ook talloze mineralen en vitaminen zijn goed vertegenwoordigd in de pitjes!

Gebroken Rogge

Gebroken Rogge

Mijn favoriete graansoort spelt krijgt gezelschap van een heel gezond vriendje in de Synergiesandwich. Rogge is zeer vezelrijk, waardoor het veel positieve effecten heeft voor de gezondheid. Het bevat mineralen waaronder calcium, ijzer en kalium, vitamine E en foliumzuur. Deze graansoort houdt ook veel vocht vast, wat ook je verzadigingsgevoel ten goede komt! Samen met spelt vormt rogge een topcombinatie!

Lijnzaad

Lijnzaad

Lijnzaad krijgt van mij een 10/10 voor gezondheidswaarde! De zaadjes van de vlasplant zijn rijk aan vezels en staan bekend om hun heilzame eigenschappen voor de darmwerking. En een goede stoelgang, we weten ondertussen wel hoe belangrijk dat is! Lijnzaad zit tjokvol omega-3 vetzuren (ja, het zijn deze wat we nodig hebben!) en bevat daarnaast nog mineralen (oa. calcium, ijzer, fosfor) en vitamine E. Net wat je nodig hebt voor de goede werking van je hersenen, een gezonde haardos, een mooie huid en nagels, meer weerstand en een energiek gevoel. Kortom, lijnzaad betekent een dikke plus voor je gezondheid!

Gejodeerd zout

Gejodeerd zout

Omdat 90% van de bevolking in België kampt met een jodium tekort, bevat het Synergiebrood jodiumzout in plaats van gewoon zout. Jodium bepaalt de goede aanmaak van hormonen in je schildklier, het bevordert je vetverbranding, houdt je huid intact en versterkt je immuunsysteem.

Emulgatoren E 471 & E 472e

Emulgatoren E 471 & E 472e

E-nummers zijn stoffen die worden toegevoegd aan voedingsmiddelen en die gecontroleerd en goedgekeurd zijn door de Europese Unie. E-nummers zijn dus Europese codes voor additieven die veilig zijn voor de gezondheid en technologisch nut hebben (bijv. voedsel bewaren). Het nut van deze codes is het informeren van de gebruiker en de consument.
E471 en E472e zijn emulgatoren.

Emulgatoren worden gebruikt om van 2 of meerdere stoffen die zich niet goed laten mengen (bijv. water en olie) toch mooi homogeen mengsel te maken.

E471 en E472e zijn mono- en diglyceriden die worden gewonnen uit natuurlijke vetzuren, vooral uit plantaardige olie.

De optimale keuze van ingrediënten geven het maximale
resultaat voor je lichaam = PURE ENERGIE =
een echte boost voor je stofwisseling!