fbpx

4 pers. • 10 min.

Ingrediënten

8 sneetjes Synergie-brood of 16 crackers
• 
250 g kikkererwten uit een bokaal •  ½ teen knoflook • 1 citroen • 100 g zongedroogde tomaten op olijfolie • ½ kl komijn • 1 el tahin • 1 el sesamzaadjes • zout en peper

Bereiding

Laat de zongedroogde tomaten goed uitlekken en mix deze fijn.  Laat de kikkererwten goed uitlekken en mix fijn, samen met de komijn, tahin en een klein beetje van het kikkererwten-vocht.  Pers de citroen uit en voeg dit sap toe aan het kikkererwtenmengsel, samen met de olijfolie en de zongedroogde tomaten.   Kruid met peper en zout en voeg, indien gewenst, nog wat kikkererwten-vocht toe om een minder vaste spread te verkrijgen.  Serveer met enkele crackers als tussendoortje, als apertief of neem deze mee als spread voor bij je brood tijdens de lunch.

Smaken

Vol, zuiders, marokkaans,..