Chiabrood

Chiabrood

Het Synergie Original brood heeft een variante: Synergie Chia!

chiabrood

Vind je energie en vitaliteit belangrijk, dan kan je vanaf nu perfect afwisselen tussen Synergie Original en Synergie Chia. De keuze Chia of Original is kwestie van persoonlijke smaak of nood aan afwisseling.

Sonja Kimpen heeft Synergie Chia ontwikkeld, gebaseerd op de kracht van Synergie Original. Het nieuwe Chiabrood heeft ook als basis een grote hoeveelheid speltgraan en lijnzaad. Het specifieke verschil is een andere textuur. De pompoen- en zonnebloempitten zijn vervangen door de krachtbommetjes van Chiazaden. Deze zaadjes zijn bijzonder klein waardoor het Synergie Chia brood zacht en kruimig is. De krokante korst van het Synergie brood zorgt ook hier voor het verrassende bijtplezier.

Ook het zeer grote voordeel van het Synergiebrood, nl. een langdurige verzadiging, blijft behouden.

Synergie Chia biedt een prettige afwisseling met het bestaande Synergie Original brood. Met beide broden ben je zeker dat je jouw lichaam het beste geeft dat onze natuur te bieden heeft. Kiezen of afwisselen tussen twee topbroden is leuk!

Chiazaad

Chiazaad

Chiazaden (Salvia Hispanica) zijn eeuwenoud en droegen al sinds de Maya’s en de Azteken bij tot een gebalanceerde voeding en ondersteunden hun vitaliteit. De krijgers aten ze om hun kracht en uithouding te vergroten. En dit is heel terecht want Chiazaden zijn supervoedzaam wegens het hoge gehalte aan omega 3 vetzuren, eiwitten en vezels.

Spelt

Spelt

Het oergraan spelt als basis!
Het Synergie Chia brood bestaat bijna volledig uit speltgraan. Dit is uitzonderlijk!
Het oergraan spelt, als hoofdbestanddeel van het Synergiebrood, bezit in grote mate volkerenkwaliteit en bevat daardoor veel ballaststoffen. Speltgraan draagt bij tot een afwisselende voeding en is bovendien een traditioneel alternatief voor alledaagse broodgranen tarwe en rogge.
Deze graansoort is van nature allergisch aan kunstmest en pesticiden, dus van nature een zeer zuiver graan. Deze zuivere vorm heeft het grote voordeel dat het meer nog dan andere granen een zeer hoog gehalte bevat aan mineralen en vitaminen. Zij geven een gezondheidsboost aan je lichaam en bepalen je energie en de goede werking van heel je systeem.

Ingrediënten

Spelt

Spelt

Spelt is een van de oudste graansoorten. En hoewel het jaren een ‘vergeten’ graansoort is geweest, is het nu aan zijn opmars bezig omwille van de talloze voordelen voor de gezondheid. Ik som ze graag even voor je op:
De speltkorrels worden omhuld door vele, stevige vliezen (kaf) die de kern of korrel op een natuurlijke manier beschermen. Spelt stelt weinig eisen aan de bodem en gedijt in bijna elk klimaat. Dat zijn enkele redenen waarom het graan niet vatbaar is voor chemische sproeistoffen of kunstmest. Vandaar dat spelt een biologisch graan wordt genoemd. Het is dus niet alleen goed voor de mens , maar ook voor het milieu!
Maar er zijn nog meer redenen om spelt te eten! Spelt is makkelijk verteerbaar, en een goede bron van vitaminen E, B, foliumzuur en van mineralen als ijzer, magnesium en fosfor. Dit graan heeft ook een positiever effect op de bloedsuikerspiegel, en op je gewicht, dan tarwe en de meeste andere graansoorten. Het is trouwens de enige graansoort die niet verzurend werkt in je lichaam. En niet te vergeten; het heeft een lekkere, zachte smaak.

Lijnzaad

Lijnzaad

Lijnzaad krijgt van mij een 10/10 voor gezondheidswaarde! De zaadjes van de vlasplant zijn rijk aan vezels en staan bekend om hun heilzame eigenschappen voor de darmwerking. En een goede stoelgang, we weten ondertussen wel hoe belangrijk dat is! Lijnzaad zit tjokvol omega-3 vetzuren (ja, het zijn deze wat we nodig hebben!) en bevat daarnaast nog mineralen (oa. calcium, ijzer, fosfor) en vitamine E. Net wat je nodig hebt voor de goede werking van je hersenen, een gezonde haardos, een mooie huid en nagels, meer weerstand en een energiek gevoel. Kortom, lijnzaad betekent een dikke plus voor je gezondheid!

Chiazaad

Chiazaad

Bevat anti-oxidanten, omega-3 vetzuren, vezels, mineralen en vetoplosbare vitaminen.

Jodium

Jodium

Omdat 90% van de bevolking in België kampt met een jodium tekort, bevat het Synergiebrood jodiumzout in plaats van gewoon zout. Jodium bepaalt de goede aanmaak van hormonen in je schildklier, het bevordert je vetverbranding, houdt je huid intact en versterkt je immuunsysteem.

MINDER IS MEER!
100% garantie dat het Synergiebrood geen kleurstoffen, geen verbeteraars, geen overbodige vetstoffen of toegevoegde suikers bevat.